BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 27, 2010

salam..wink wink..
aku baru je lik dari kelas ..sangat besh ouh~
credit 2 cikgu munah yang wat class Sejarah yang besh oke..!!

oke..oke..
aku bahhagia..ouh..TIPU!!
yes..aku tipu..
hahahahaha
aku sangat sepi menunggu detik trial..
OMG~
semakin dekat..kire2 minggu depan..
tolak makan,minum,tidur,pe jadah g merayap sumer..
semakin dekat macam esok je aku nak exam beb..
xde mood nak raye..~seyesly owkeyh!!

yg x berape lawa k,,

kene usaha lebih kali nie,,
kene masuk u jugak..
kene jadik cikgu jugak..hahha
kene jadik terbaik jugak..
hahahaha..
be the best,,chaiyo!!


indahkan hari anda dengan senyuman =)

Barney - I Love You, You Love Me

wink..wink..
hehehe..aku bukak mukabuku td.
then salah sorang fren aku nie dye teringatkan aku ttg nostalgia barney and frens..ouch..sangat syokk woo,,
hahaha..i like~
dulu mase aku kecik2..aku suke gile tgok cite nie..
yelah..patung bole bercakap n bertukar..ala2 otomen gitu kau..lalala
memang sweet gile..law siaran dye ade kat tibi kol soploh pagi..9 setongah aku da tercegat kat depan tibi 2..
hahhhaaa..
memang nostalgia lah weyh..
tapi skang da xde da cite barney ni sangat..
misshh u lol..


I love you,
You love me,
We're a happy family,
with a great big hug,
and a kiss from me to you,
Won't you say you love me TOO!

I love you,
You love me,
We're best friends like friends should be,
With a great big hug,
And a kiss from me to you,
Won't you say you love me too



indahkan hari anda dengan senyuman =)

Wednesday, August 25, 2010

kesengalan !!


dye kembali dalam hidup aku..
oh no!!
entry nie adalah tentang hati aku.,
sekarang..ex couple aku mesej2 aku..
ish..dye wat aku teringat zaman dulu2 couple ngan dye..
beb..sumpah,,aku xnak dye lagi..
macam2 dye wat aku..tapi nape la aku sik nak ingat dye..aduhai..
dan kenape jugak dye mesti nak carik aku..
what the duck betol sume nie..

sorry 2 say..
aku sayang pelangi aku walopun dye dah ade couple..
bukan bermakna aku mengharapkan pelangi..
tapi aku lebih selesa dengan pelangi bebanding kau lah ex yang terlalu ego..
yes..aku xkan lupe ape yang kau wat kat aku,,

=)


indahkan hari anda dengan senyuman =)

kesakitan dan ketakutan~


salam..wink..wink..
arini aku sakit kepala sangat..lately nie makin kerap..
aku xtawu nape ..tapi aku takut nak wat andaian tentang sesuatu perkara~
i hope everything will be ok..
takut sangat jadi pape..nti xpat aku nak jpe orang2 yang aku sayang..ops jauhnye aku pk!!

aku takut jpe doktor..aku bayangkan doktor 2 makan orang,,,
nanti dye nak enjet2 aku bagai..pergh..meleleh air mata aku..
camne aku nak wat nie..tiap kali aku sakit kepala aku rase macam nak pecah kepala aku..
seyes,,aku sangat sakit waktu 2..

aku takut nagn result yang akan doc 2 cakap kat aku nanti..
tibe nanti dye cakap camni..
Tahniah!!anda ade penyakit barah otak..=(
xpon..
Tahniah..anda ade penyakit gila..oh no..salah..teeeeeeeeeeet..lalaala..
sememangnya aku takut akan doktor dan ubat ubatan sejak dulu..huhuhuuhuhu
kalau makan ubat,,contoh macam panadol,aku akn ketok panadol 2 sampai jadi kecik2..
so..aku makan sikit2 lah..bagaimana taktik aku nak selamatkan diri dari rase pahit ubat 2..hahahha


VS



AKU TAKUT OKE..

bercerita tentang ape yang aku takut nie..
aku ade tabiat takut dengan CIK SITI ULAT GONGGOK atau name singkat n pena dye si ngok..


dari jauh aku da dapat hidu kehadiran si ngok nie..bile dye bergulung,alamak ai...meremang bulu roma aku beb..sumpah ~aku geli dan takut!!
aku sepak kau jauh2 law ko hadir lagi depan mata aku k ngok..
peace T_____T♥♥♥

selaen 2..aku takut dengan darah..

yes..aku memang akan jadi menggigil tahap sejuk gile babeng law napk darah..takut dan seram..
why!!aku mudah pening dan muntah bile tgok darah yang pekat2 nie..
dats why mase aku form 5..mase tym blaja biologi kan ade belajar yang kite darah jenis ape..
cikgu aku tym 2 soh cocok kat jari pakai jarum nak kua kan darah..
.tangan aku mengeletar n muke aku tym 2 pucat giler.
sampai darah x berani nak jengok ke dunia luar..wakakaka..
superb kan..!!=)

tapi..tapi..tapi..
aku lebih takut ngan ALLAH SWT..
huhuhu

♥♥♥ ♥♥♥






indahkan hari anda dengan senyuman =)

Tuesday, August 24, 2010

pelangi kite lah!!haha


kadang kadang hidup kita x seindah Pelangi yang muncul di kala hujan masih merembes keluar...
kadang kadang juga kita x sedar kita masih belum cukup kuat untuk menghadapi pelbagai cubaan~

aku sayangkan dia..
tapi hanya sia sia mungkin..
aku hanya peneman di kala sepi..
aku hanya penghibur dikala lara..
mencari warna yang terus bersinar..
jika mampu untuk bertahan~

p/s::lily sayang u sampai bile2..
kite kawan kan..noktah..
tq atas kerjasama menghepykan diri bersama saya!
hope bahagia selalu dgn dye~♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


me vs pelangi = nothing..
hahahaahha


indahkan hari anda dengan senyuman =)

kenakalan~


salam..
wink..wink korang..sangat syok deyh bile dah buke pose 4 jam yg lepas..hahaahha=)
perut pon da semakin membulat dengan cepatnye..dan acara kemengantukkan sudah mula untuk aku tidak fokus dalm kestudyan SEJARAH 2 pada waktu2 nie..haish..

oke..oke..
aku dapat result exam td tok mock up 2..
alhamdunillah..pointer makin naik..bukan aku riak atau berbangga diri cume aku bersyukur sebab makin lame aku dah semakin maju untuk terus kehadapan..i will~
hope tok STPM pon akan terus cemerlang..ececeh..i hope~


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

mase aku tgah study tdi aku dengar adik n akak aku cite ttg name gelaran cikgu2 kat sekolah..
tym2 2 gak aku gelak sebb adik aku ade panggil cikgu dye ngan gelaran DOREMON BELON, BOROI lah..hish macam2,..
mungkin disebabkan fizikal cikgu 2 wat adik aku panggil macam2..hahahh
kuang ajar ko dik,,,pegi minx maaf lik..hish..=)

doremon belon~haha



si boroi

bende benda nieh wat aku teringat zaman aku jahat ejek name orang dan bentuk fizikal orang lah..
hahahhaha
dulu mase aku form 3..ade sorang cikgu nie sume orang panggil dye kuds..
aku xtaw nape dorang panggil kuds sebab mase 2 aku xmik port lah pasal bnda2 alah nie..
sampailah satu hari nie..cikgu 2 mintak aku tolong angkatkan makanan dye yang berplastik plastik kat kantin  korang tahu .
.hurm nak x nak kene tolong la sebab da lalu depan dye kan..aku x kisah pon tolong tolong orang nie...x mik kisah lah,,,tolong cikgu kan..dapt keberkatan ,,hahaa!!
tapi yang wat aku tibe2 hangin satu badan nie sebab cikgu 2 soh aku angkat sume plastik plastik makanan 2...
punye lah berat,,dalah aku sorang je tym 2..tuhan je la yang tahu hal sebenar keletihan aku..=(
cikgu 2 plak bleyh lalu depan aku nyanyi2 lagu ramlah ram.."selamt jalan romeo" plak tanpa terniat ke nak bawakkan makanan dye nie..
sampai atas meja dye..aku letakkan kan la plastik plastik plastik makanan dye,,pas2 cikgu ucapkan tq la kan..budaya orang melayu..hahahah
jeng jeng..cikgu 2 bagi upah(duit ler) kat aku..aku mule2 xmo la..(tolak rezeki jap)
pas2 cikgu 2 soh amik gak,...tym aku nak mik wet kat tangan dye..aku tgok jari cikgu 2 xde..
OMG!!!
!mane hilang jari jari cikgu 2..menyesal aku kutuk2 dye x tolong angkat plastik mkanan 2..rupenya KUDS 2 adalah singkatan daripada KUDUNG..
shit terkene aku lah...=))
tapi walopon cacat tetap jd cikgu kan..walaweh..superb!!

sampai sekarang macam2 gelaran aku jumpe beb,,cikgu karipap,cikgu mumia,cikgu uban,cikgu lemau~
klakar memag klaka..tapi x bek kan..nak wat camne da fitrah aku dan korang nak mengutuk orang jer kejenya,,tapi..kite jangan wat selalu..
x berkat..lagi bagus jangan kutuk n bagi gelaran lagi ok..
semua orang ade name kan,,,
=))
aku pon dah baik sekarang..lalalaala
ye saya sangat baik~
wek..tipu






indahkan hari anda dengan senyuman =)

Saturday, August 21, 2010

keazaman exam~teringat!!


..salm..wink..wink..
lame dah aku x bertepek depan lappy n menulis entry2 bongok aku..
hahaha..oke..oke..aku sangat bz sekarang..
oh my tuhanku..STPM makin dekat oke..
study study balik pe yang aku selalu lupe 2..kihkih

CERITERA ZAMAN SEKOLAHKU~
bile citer2 pasal mood exam teringat waktu sekolah rendah..lalala
mase 2 aku baru dejah 5..time 2 aku yg selenge nie ditakdirkan masuk  memang kelas yg pandai..
paham2 jela bile da masuk kelas pandai kan..sume kelakuan kena update 2 NERD..alahai..
bosan tahap super power otomen kosmos weyh aku cakap..
bile time exam je mule la aku takut..
sebab aku tahu aku akn dapat no yg last skali dalam kelas,,,hahahhaha=))
oke..oke..
aku da mulekan strategi nak potong membe2 aku yg pandai gamaknye nie..
balik umah jer aku terus bukak buku P.ISLAM sebab mule2 sakli exam nie dan tulis dalam ketas kecik2(wat TOYOL)

toyol zaman modern

esok bile exam P.ISLAM ..nak2 soalan dye same lak ngan toyol yang aku wat..
pergh..tym 2 rase macam x cukup mase wa cakap lu..gile kentang!!
bile aku da bis selesaikan jawapan 2..aku tengok budak2 yg pandai gamaknye nie x siap2 lagi jawab exam..
sangat bersungguh-sungguh..hahaha

bile kuar result..ustazah aku ngan muke yg selambe badak jerit kuat kuat name aku..
NUR AKALILY SYAZWAN NAZLAN awak mari sini!!
(weyh..pe salah aku nie)
da sampai kat ustazah 2 barula aku tahu salah aku..
rupenya mase aku anta kertas exam aku..aku da terhantar toyol2 peliharaan lah..
mahu x kantoi aku dah meniru..aduhai malunye tuhan je yg tahu..


so..markah aku pon korang bley teke la..0%..
sob sob..aku namo meniru lagi..=))

sekarang aku x macam 2 lagi..selagi mampu aku wat..2 la yg aku akn jawab..
erti kate lain..ikot kemampuan dan kebolehan diri la der..
=))


indahkan hari anda dengan senyuman =)

Tuesday, August 17, 2010

♥ ♥ sekadar hiasan BLOGG~♥ ♥

salam
wink..wink..
hye all..pose x pose korang nieh..=))
sedar x sedar da 8 hari pon kite pose kan..
cam x percaye jer..kau kau dan kau..ponteng pose ke x ha??
oke..oke..nak citer ttg ape ape saje..!!


SEMPURNA!!
hmmm...semua orang sempurna cume kite dibekalkan ngan kecantikan..kemanisan..dan keperibadian..
mungkin 2 yg membezakan kesempurnaan kite..lol~

adakah saya NUR AKALILI SYAZWAN NAZLAN sempurna??
oh tidak..aku x penah ckp yg aku sempurna..
mungkin luaran saya sungguh sempurna tapi dalaman masih ada kecacatan nya..
lalala~

adakah saya seorang yang BAIK??
uiks..jauh panggang dari api lol..
oke..aku bukan nak puji tapi nak merasai nikmat syok sendiri..hahah
aku sememangnye baik dengan semua orang..
tapi nape orang xmo wat baik ngan aku..??fenink doe..
aku baik ngan sesape yg baik kat aku..
dats why dengan mulut aku yg terlebih peramah nie..ramai makchek makchek kat luar nun sangat rapat n sambil bertepuk tampar dengan aku..=))
mungkin aku layan makchek2 2 macam mak aku kot..lol~

adakah saya seorang yang KURUS??
oh..lagi la jauh dari tempat pembakaran gamaknye,,,hahah
dengan berat 56 kilo dan tiggi yg cuma 156 sahaja..aku sangat katik lol~
tapi aku xkisah pon sebab nie badan aku la bukan badan kau kau dan kau kau..hahah
P/s: pelangi jangan panggil aku gemok+gendut lagi..hahahaha =))

ini adalah aku yang sebenar..tadaa

adakah saya seorang KAWAN yang baik??
heheh..kadang kadang la mungkin..
bagi sesape yg nak jadi kawan saya dan tanpa menikam belakang sehingga kua darah dan akhirnya bernanah..eeeyerk..

aku sangat baik dengan mereka mereka ini


adakah saya seorang yang CANTEK??
weyh..lily oi jangan perasan..
hahah
oke oke..aku x cantik !!
tapi ramai cakap aku manis..haha..manis macam gula batu..gula melaka..gula gula..gula candy...lalala~
aku x kisah coz aku da bersyukur dapat rupa macam nie..
cantik saje tapi akal x der pon xboleh jugakkan..
kene la seimbang..=))

manis ke..wat kene gelak jer..hehe


adakah saya seorang yang SETIA??
gamaknye aku mmg macam 2..
selepas putus ngan si dol 2 setahun yang lepas..
teros aku xde pakwe sampai sekarang..hahaha(kene badi kau ke dol)
oke..oke..aku setia..
tapi untuk orang yang paham aku..
macam aku setia kat pelangi walopun dye 2 TEMAN TAPI MESRA aku~
xole cite banyak nty banyak gosiip..buzz

adakah saya seorang yang PENYAYANG??♥ 
weyh..sememangnye la..
aku sayang kau kau kau kau kau dan kau kau serta kau la..
aku sayang family aku..terutama nya my mom..♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
keduanya kawan kawan aku yang ade kat mane2 2..♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
ketiganya kau la abg pelangi aku..hahahh♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
keempat adalah..jeng jeng jeng..baby baby yang sangat sangat comel..
bagi free baby 2 kat aku pon xpe..hehehe

tomel~


oke oke..penat menaip entry yang poyo vs gedik nie..heheh
salam ketemu lagi ..
muah muah♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


indahkan hari anda dengan senyuman =)

Saturday, August 14, 2010

apabila kita menyayangi orang 2~




wink..wink..
ok td bukak2 fb then terbaca kat wall NIA ADELIA yg die ucapkan Tq kat bf dye..
ops pasai pa ekh..hahaha
ok rupenya bf dye tulis satu sajak ..puisi or ceritera tok dye mungkin...heheh
aku dengan tibe tibe an tibe dah terbaca..
ouhhh..sangat sweet n menyentuh hati aku..teros hati aku kua darah..
lalala
dalam blog dye pon dye ade tulis..sangat hot kan..hahaha








Biler kiter syg org tu,

Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

Dan...
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG...



okeyh..okeyh..papai
terharu~~sob sob


indahkan hari anda dengan senyuman =)

Friday, August 13, 2010

coklat celop celop~



salam..
nyumm..nyumm..whoa~cocolate la!!
tp..aku x suke ngn coklat sangat..
hanya sesekali makan bole la..
adakah aku takot gemok?
oh tidak..aku sememangnya gemok..hahaha(watpe nak takot)lalala
coklat x menggemokkan anda anda dan anda la..
pape jer la korang nie..

tpi aku semakin meminati coklat KITKAT n M&M..
sangat sedap doe..sumpah(sambil mengangkat tangan kanan)
sangat bertenaga dan berkarisma makan benda alah nie lol..hahaha
jom tgok n kongsi fakta nie  :


          Coklat bukan sahaja berkhasiat tetapi menyumbang kepada pemakanan seimbang kerana mengandungi:




15 peratus lemak, 6 peratus protein, 17 peratus karbohidrat, 15 peratus tenaga, vitamin dan mineral diperlukan. Coklat dan serbuk koko mengandungi phenol bahan kimia yang di dalam aliran darah daripada teroksida dan menyumbat arteri.

Antara zat-zat penghasil rasa coklat terdapat lemak. Takat lebur lemak koko ini hanya sedikit bawah suhu normal tubuh manusia. Jika sepotong coklat dimakan, lemak itu cair di dalam mulut. Cairnya lemak koko menimbulkan rasa lembut di mulut. Lemak koko tidak langsung diserap tubuh kerana bukan dari jenis yang menggemukkan tubuh.





Coklat mengandungi nilai tenaga yang tinggi dalam bentuk mudah dan padat. Amat sesuai dijadikan makanan gantian sewaktu menjalankan kegiatan seperti mengembara, bersukan serta aktiviti rekreasi lain. 




rupenya banyak khasiat coklat yg aku pon x taw sebenarnye..hehehe


so..coklat 2 makan sket sket da le ekh..
jgn bnyak2..
di khuatiri membazirkan wang mak bapak oke..hahah
smalam jpe pelangi jap..
then dye tye aku nak air coklat macam biasa atau x!!
tp aku baru je bli air coklat..so aku mintak la coklat yg sedap nie..

crispy oh crispy~dap doe




nips da best ever~haha



kit kat is mine oke..lol


tq pakcik pelangi saya ..
kerana bersusah payah membeli untuk menambahkan isi perot ku..
hahha
=))
hepy dae~


indahkan hari anda dengan senyuman =)

Thursday, August 12, 2010

sabar dan sabar~ape menu?

wink wink...
sabar jela ngn dugaan bulan pose nie,,aduhai,,,
hey!!kak kueh..pak murtabak..cik nasi ayam..mak long karipap..dan adik mee kari..

nyum2

weeeee~

huhuhu~


jgn hadir dalam mimpi siang aku la..tolong la weyh~(>.<)
ms lik skola td aku ternpk ade sorg budk ngah sedap sedot air tebu_
pergh,,,meleleh siol..haish..dugaan nie..
hey budak!nape ko minom air depan khalayak ramai yg sedg berpose nie..(winkwink)
tak tahan godaan taw x!!!!lalala

ape menu berbuka pada hari nie?
nasi lemak kukus?
nasi ayam kurma?
meehoon goreng?
atau 
ayam masak merah dan tomyam?
OH NO!!!

SAYA SANGAT LAPAR SAAT NIE~ =((

ok ok ok..lupekan seketika..cuma seketika ok lily..
focus ur mind~hahaha
sedg berkira kira mahu wat kueh..
oh KUEH BUAH MELAKA~
aku gentel ko jap lgi..
hahaaha..

here..i come ~lalala

sesape nak wat tempahan ley la wat skang..
nty xde mase nak wat..hahahaha
macam sedap plak la ko wat lily oi..hangit lah..+))

pose pose pose..mesty bertahan oke..
kamu kamu dan kamu jua kene berpose...
lalala~
sangat merepek




indahkan hari anda dengan senyuman =)

Tuesday, August 10, 2010

CINTA DALAM HATI~









hati dalam cinta hati cinta dalam..haha





mungkin ini memang jalan takdirku 
mengagumi tanpa di cintai 
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia 
dalam hidupmu, dalam hidupmu 

telah lama kupendam perasaan itu 
menunggu hatimu menyambut diriku 
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah 
bahagia untukku, bahagia untukku 


ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu 

meski ku tunggu hingga ujung waktuku 

dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya 

dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja 

tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya 

dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja 


indahkan hari anda dengan senyuman =)